Update: wijziging Biedstrategie o.b.v. Zoekpaginalocatie of Overtreffingspercentage


doelvertoningspercentage

Voorheen was het mogelijk om een biedstrategie in te zetten omtrent zoekpaginalocatie en overtreffingspercentage, maar dit is vanaf juni niet meer mogelijk. ‘Targeten op zoekpaginalocatie’ houdt in het kort in dat je bijvoorbeeld kon aangeven dat je altijd bovenaan de zoekresultaten pagina van Google wil staan met je search campagnes. De biedstrategie ‘Overtreffingspercentage’ maakte het mogelijk om je biedingen op te hogen op basis van een opgegeven domein waarbij je altijd hoger wil verschijnen (bijvoorbeeld een concurrent).

Nieuw: doelvertoningspercentage

In plaats van deze biedstrategieën is er ‘doelvertoningspercentage’ gekomen. Dit is een strategie o.b.v. slim bieden waarbij je advertenties op de absolute toppositie van de pagina, bovenaan de pagina of op de eerste pagina met zoekresultaten van Google worden weergegeven. Je kunt dus uit 3 typen van deze strategie kiezen, afhankelijk van je doel. Google stelt je biedingen automatisch in om naar het doel te werken.

Wat gebeurt er met de ‘oude’ strategieën?

Heb je ergens nog een biedstrategie omtrent zoekpaginalocatie targeten of overtreffingspercentage staan, dan wordt dit gedurende dit jaar automatisch omgezet door Google Ads op basis van historische data. Wij adviseren om zelf proactief actie te ondernemen wanneer je deze strategieën gebruikt, zodat je zelf kunt bepalen wat het beste bij je KPI’s past!

Vragen over de juiste biedstrategie?

Weet je niet zeker welke biedstrategie de juiste is voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee!

Sandra van der Zee

Sandra van der Zee

Sandra houdt zich binnen Leadrs voornamelijk bezig met de inzet van SEA. Waar ze happy van wordt in haar vrije tijd? Stedentrips, nieuwe restaurantjes, borrelavonden met vrienden en dierentuin bezoekjes.

More Posts

Tags:

biedstrategie doelvertoningspercentage overtreffingspercentage zoekpaginalocatie 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*