HomeBlogSucces met GIFjes?

Succes met GIFjes?

GIF marketing

Vaak wordt er gedacht dat GIFjes vooral dienen als leuke en grappige stickers in Instagram Stories, maar de mogelijkheden van GIFjes en stickers zijn veel groter. Van onderdeel van je contentstrategie tot aan wervingscampagnes, de mogelijkheden zijn groots. Hieronder heb ik 8 voorbeelden uitgewerkt ter inspiratie.

1. Stickers in Instagram Stories

Stickers Instagram Stories

Onze GIFjes gebruiken we wekelijks voor onze contentstrategie. Zo maken we wekelijks een online marketing mini quiz en plaatsen we diverse content waar de GIFjes zorgen voor een persoonlijke en leuke twist.

2. Inzet recruitment

Zoals te lezen is in “van GIFjes naar nieuwe collega’s” hebben wij zelf hele goede ervaringen met de inzet van GIFjes voor recruitment doeleinden. Destijds hebben we de GIFjes die we van onze collega’s hadden ingezet met een verhaal er omheen om onze vacature te promoten bij onze doelgroep. Uiteindelijk heeft dit voor twee nieuwe online marketeers gezorgd.

Recruitment GIFGIF recruitmentRecruitment GIF marketing

3. Memes voor op het intranet of gewoon voor op je social media kanalen

Van onze GIFjes hebben we al diverse Memes gemaakt die intern veel worden gebruikt op het intranet of in de WhatsApp groep. Afhankelijk van de insteek kun je ze uiteraard ook prima gebruiken op je eigen social kanalen om zo op ludieke wijze onder de aandacht te komen.

Memes GIFjes

4. GIFjes in Tikkie

Je kent ze wel, die vrijmibo’s die uit de hand lopen en eindigen in de kroeg. Rondjes geven was nog nooit zo leuk, omdat je daarna een Tikkie stuurt waarna de betaler jouw GIFje te zien krijgt!

GIFjes Tikkie

5. GIFjes in WhatsApp

Al die GIFjes zorgen voor een enorme verrijking in de WhatsApp groep van de collega’s, maar kunnen ook zorgen voor meer interactie tussen potentiële kandidaten en recruiters.

GIFjes WhatsApp

6. GIFjes in je sales pitch of interne presentaties

Opvallen met je presentatie? Ook daar kun je jouw GIFjes voor gebruiken! Of het nu een interne meeting is of een sales pitch, met GIFjes hou je het levendig en val je meer op.

GIFjes sales pitch

7. Maak je landingspagina nog aantrekkelijker met GIFjes!

Opvallen op je eigen website? Ook daarvoor kun je GIFjes gebruiken. Vanuit onze wervingscampagne stuurden we potentiële kandidaten door naar een landingspagina waar uiteraard ook onze GIFjes terug kwamen. Goed voor de herkenning vanuit je campagne, maar ook weer erg effectief als je juist dat deel wil laten opvallen.

Landingspagina's GIFjes

8. GIFjes in LinkedIn

Maak gesprekken met klanten of prospects nog persoonlijker met eigen GIFjes.

GIFjes LinkedIn

image description

Benieuwd hoe GIF marketing® in jouw organisatie toegepast kan worden?

Neem dan vrijblijvend contact op.

Direct contact