Panda 4.0 update: de Panda komt weer om de hoek kijken


google-panda-update

Google is constant bezig met het aanpassen van het zoekmachine algoritme. Oude updates worden soms bijna maandelijks vernieuwd. Het houdt ons lekker bezig. Maar eens in de zoveel tijd komt Google met een veel grotere update. Net als afgelopen maand: Panda 4.0.

Terug in de tijd naar Panda 1.0

Het is al weer eventjes geleden dat Google met de grote Panda update kwam. De update werd uitgerold aangezien er teveel websites waren met slechte of niet-relevante content. Om niet getroffen te worden door de update was (en is het natuurlijk nog steeds!) van belang dat je website relevant was voor Google. Wat bedoelen we daar ook al weer mee?

  • De teksten op je website moeten geschreven zijn voor je bezoekers en niet voor Google.
  • Er moet een natuurlijke, interne linkstructuur zijn.
  • Pagina’s met een lage bounce-rate worden als relevanter gezien dan pagina’s met een hogere bounce-rate.
  • De content op je website moet bovenal uniek zijn!

Wat is er veranderd?

Aan het idee achter de Panda update is niets veranderd. Panda updates staan nog altijd in het teken van content en de kwaliteit van deze content. Schrijf je goede content? Dan zal dit positief uitpakken voor je ranking in Google.

Wat er precies wel veranderd is, daar wil Google niet veel over kwijt. Google zal waarschijnlijk nog beter gaan kijken naar content met weinig diepgang en inhoud, duplicate content en content die volgestopt zit met zoekwoorden. Maar! Ze zullen hier iets ‘milder’ in gaan handelen, om het voor de wat kleinere bedrijven wat makkelijker te maken.

Moet ik nu nieuwe acties ondernemen om aan Panda 4.0 te voldoen?

Heb je actie ondernomen n.a.v. de eerdere Panda updates of was de content van jouw website al eerder in orde? Dan heb je nu niets te vrezen. Wellicht dat deze update zelfs nog positief kan uitpakken voor jouw website!

Snel nog even checken of alles in orde is?

  • Controleer of je geen pagina’s hebt met een lage kwaliteit content. Heb je deze wel? Kies er dan voor om deze te verwijderen of herschrijf ze.
  • Pagina’s met dubbele content? Dit is echt een no-go.
  • Teveel zoekwoorden op één pagina? Herschrijf de tekst, zodat deze natuurlijker overkomt.

Wil je meer weten over de Panda 4.0 update? Of wil je voor de zekerheid even weten of de website van jouw bedrijf nog in orde is? Neem dan contact met ons op!

Anke Beekmans

Anke Beekmans

Schrijft graag met enthousiasme over SEO, Usability en conversieoptimalisatie. En als ze niet aan het werk is? Dan wordt ze blij van muziek, lekker eten en drinken, stedentrips en mountainbiketochtjes.

More Posts

Follow Me:
LinkedInGoogle Plus

Tags:

content Google google panda google update 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*