Release: Facebook Canvas; interactieve full-screen advertenties


Nieuwe advertentiemogelijkheid facebook canvas

In september werd het al aangekondigd, maar nu is het dan ook echt zover; de release van Facebook Canvas. Na meerdere tests lanceert Facebook met Canvas een mogelijkheid om voor het eerst full-screen interactieve advertenties op te zetten. Uit tests van Facebook is gebleken dat gebruikers gemiddeld 31 seconden per ad spendeerden. De best functionerende advertentie realiseerde zelfs een kijktijd van meer dan 70 seconden.

Wat is het verschil met de voorgaande advertentiemogelijkheden?

Met Facebook Canvas is er eigenlijk een advertentievorm gelanceerd die vrijwel alle andere advertentievormen omvat. Zo ben je nu in staat om in één advertentie gebruik te maken van tekst, afbeeldingen, video’s, carrousels en call-to-actions. Hierdoor ben je niet gebonden aan het maximum aantal tekens van bijvoorbeeld een page post link ad of multi product ad.

Hoe ziet Facebook Canvas eruit?

Zoals je ziet in bovenstaand beeld begint een advertentie als een soort page post link ad. Wanneer je hier op door klikt, klapt de ad uit en zit je midden in een soort mini-website binnen Facebook. Groot voordeel hiervan is dat Facebook geen externe site hoeft te openen. Door de content binnen Facebook aan te bieden wordt je advertentie veel sneller geladen. Bekijk voor een actueel voorbeeld onze Facebookpagina. Let hierbij wel op dat je onze pagina bezoekt via je je mobiel. Facebook Canvas werkt namelijk niet op desktop.

Hoe zet ik een Facebook Canvas post op?

Je zou wellicht verwachten dat het opzetten van een post met zoveel onderdelen enorm veel werk is. Het tegendeel is echter waar. Via een webinterface in Facebook is het namelijk enorm eenvoudig om dit op te zetten. Vanuit deze interface kun je direct een preview zien van je post en heb je verder geen programmeer skills nodig. De mogelijkheid om je post op te zetten vind je onder ”Publicatietools” op je eigen pagina.

Update 29-feb: De canvas posts zijn inmiddels ook op te maken vanuit de Power Editor.

Wil jij graag een Facebook of Instagram campagne opzetten en heb je daar hulp bij nodig? Neem dan vrijblijvend contact op via info@leadrs.nl of 088-010 5600

 

Rico Schilt

Rico Schilt

Rico houdt zich onder andere bezig met Social Media en E-mailmarketing en schrijft hier dan ook regelmatig blogartikelen over. In zijn vrije tijd is Rico voornamelijk te vinden met vrienden op het voetbalveld en reist hij het hele land af voor de beste festivals.

More Posts - Website

Follow Me:
LinkedIn

Tags:

facebook facebook adverteren facebook canvas 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*